spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Nyheter og reiseblogg → Ingen cruise på Svalbard med flere enn 30 personer

Ingen cruise på Svalbard med flere enn 30 personer

Regjeringen har innført nye restriktsjoner for flerdagscruise på Svalbard: det er ikke lov å ha flere enn 30 personer ombord – dette tallet inkluderer både passasjerer og mannskapt. Dagsturer er ikke berørt av den nye regelen.

Bakgrunnen er problemene et Covid-19 utbrudd ombord et skip med et større antall mennesker ville medføre.

Le Boreal, Spitsbergen

Le Boreal (her i Liefdefjorden i 2015) er et av bare få skip som greide å gjennomføre flerdagscruise på Svalbard i år.

I juni åpnet regjeringen for flerdagscruise, men allerede da var restriksjonene kraftige, eksempelvis kravet å bruke maks 50 % av passasjerkapasiteten. Basert på det, bestemte mange turoperatører og skipseiere seg for å ikke sende sine skip til Svalbard i det hele tatt i år. Etter et Covid-19 utbrudd ombord MS Roald Amundsen kansellerte også Hurtigruten alle ekspedisjonscruise. Ved siden av Hurtigruten var det bare det franske selskapet Ponant som klarte å gjennomføre noen cruise med Le Boreal. I tillegg kommer mindre skip som Origo, som gjorde noen turer, og Cape Race, som har nylig avsluttet den første turen etter oppgraderingsarbeider som strakk seg over flere år – bare for å kansellere resten av sesongen etter karanteneplikt ble innført for reisende fra Tyskland. Nå planlegger selskapet bak Cape Race å prøve lykken i Skottland i resten av sesongen. Lykke til!

Regjeringen vil revurdere den nye regelen til og med 11. november. Men da er sesongen for i år over uansett. Om den har noensinne skjedd.

Tilbake
Siste modifikasjon: 03.09.2020 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php