spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Barentsburg: det gamle museet (kulturhuset)

360° panoramas

Det gamle museet i kulturhuset

Disse panorama bildene er nesten historiske, i det minste så er det ikke lenger mulig å se dette i virkeligheten. De viser Pomor museet i Barentsburg slik det var i 2014. Siden den tid har det blitt flyttet til en ny bygning i nærheten av konsulatet; ikke alt fra denne tidligere utstillingen vises lenger. For eksempel eksisterer ikke den geologiske avdelingen lenger; noe som er veldig synd. Dette var en godt arrangert utstilling som virkelig reflekterte den geologiske historien til Spitsbergen.

Og om du besøkte Barentsburg på slutten av 1990-tallet, eller tidlig på 2000-tallet: så vet du at Pomor Museet lå i en annen bygning, like ved dagens postkontor. Den bygningen eksisterer ikke lenger.

Inngangspartiet til kulturhuset (mot øst, inkludert trappen opp til det gamle Pomor museet).

Inngangen til det gamle Pomor museet. Vi står her foran den geologiske utstillingen.

Den geologiske utstillingen i det gamle Pomor Museet, i kulturhuset. Her kunne man se en enkel, geologisk feltcamp, i gammeldags stil. Og man kunne finne eksemplarer av systematisk sorterte steiner og fossiler som reflekterte Spitsbergens geologiske evolusjon. Dessverre forsvant denne geologiseksjonen da museet flyttet inn i en ny bygning. Kanskje kommer den tilbake en dag..?

Den biologiske utstillingen: til tross for at den virket noe gammeldags og forsømt, kan jeg fortsatt huske noen av høydepunktene, som ikke lenger er mulig å se. For eksempel den utstoppede moskusoksen som lignet på et villsvin, og et isbjørnhjerte konservert i alkohol (vodka?).

Her blir det interessant igjen, og dette er selvfølgelig et felt hvor de russiske forskere har en fordel: historien til de russiske pomorene. Deres historie, og spesielt deres første ankomst på Spitsbergen, er kontroversiell.

Flere gjenstander knyttet til Pomorenes historie på Spitsbergen..

Det samme rommet som i det forje panorama bildet. Fortsatt om Pomorenes historie, fotografert fra et annet perspektiv.

Den russiske utforskningen av Arktis, med oppdagere som geologen Wladimir Alexandrowitsch Rusanov. Han gjorde omfattende utforskninger på Novaja Semlja mellom 1907 og 1911, og dristet seg til en ekspedisjon til Spitsbergen i 1912. Han la her grunnlaget for de russiske kravene om kullgruvedrift. Senere, under den samme ekspedisjonen, forsvant han og hans skip Herkules utenfor nordkysten av Russland.

Russisk, henholdsvis Sovjetisk, utforskning av Arktis.

Tilbake

Siste modifikasjon: 31.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php