spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Bilder, panoramaer, videoer, webkameraerPanoramabilder fra Spitsbergen → Magdalenefjorden – Gravneset Gullybukta

Magdalenefjorden: Gravneset, Gullybukta

360° panorama

360° virtuell tur på Gravneset i Magdalenefjorden

Magdalenefjorden - Gravneset Gullybukta

Magdalenefjorden: Gravneset (1)

Gravneset er det eneste relativt flate området i Magdalenefjorden, som er berømt for sitt spektakulære landskap, med spisse fjell og flere isbreer. Det er en fin sandstrand på Gravneset, i en stort sett godt skjermet bukt, kalt Trinityhamna. Området med mose indikerer at det finnes kolonier av sjøfugl rett i nærheten. Et stort antall alkekonger hekker i fjellsidene rundt om, og bidrar til gjødsling av jordsmonnet.

Magdalenefjorden: Gravneset (2)

Engelske hvalfangere visste at Trinityhamna var en relativt godt skjermet, naturlig havn, og satte opp en hvalfangststasjon på Gravneset. I området er det en stor gravplass på en liten ås, og noen lite iøynefallende rester etter spekkovner. Motsatt av den vanlige normen på Spitsbergen, er disse historiske områdene gjerdet inn, og de store mengdene turister som kommer til Gravneset med cruisebåter om sommeren har ikke lov til å bevege seg på områdene.

Magdalenefjorden: Gullybukta

Gullybukta ligger like ved Gravneset, og er en liten bukt med en flott isbre (Gullybreen). Breddene er steinete, og det er ikke akkurat lett å bevege seg her, men det flotte landskapet gjør det definitivt verdt strevet.

Tilbake

Siste modifikasjon: 16.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php