Blomstrandhalvøya i Kongsfjord er mest kjent for den gamle marmorgruven i Ny-London og det vakre landskapet, men det byr også på noen geomorfologiske rariteter i form av flere grotter.
Denne lille hulen ligger ganske høyt over havnivå:
Berggrunnen består av svakt omdannede karbonater (‘marmor’) som har mange små geologiske forkastninger (sprekker). Vann kan lett angripe berggrunnen fra sprekkeflatene, hovedsakelig ved å forårsake kjemisk oppløsning av berggrunnen, men også mekanisk, særlig subglasialt under pleistocen da smeltevann rant langs undersiden av isbreene under høyt trykk.
Denne hulen er større og ganske bratt. Taket er delvis borte. Også denne hulen ligger høyt over havnivå:
Og denne lille, men vakre grotten ligger rett ved havet:
Enkelte av disse grottene er mer eller mindre umulig å ta seg fram til, mens andre er lette å nå. En av dem er faktisk lettest å nå med båt når sjøen er rolig nok. Denne grotten finner du på en spesiell side (trykk her).
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.