spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Prins Karls Forland: Poolepynten

360° panoramabilde

Poolepynten er en åpen, flat halvøy på østsiden av Prins Karls Forland, den lange, smale øyen vest for Spitsbergen. Poolepynten er det mest besøkte stedet på Prins Karls Forland. En grunn kan være at det er ganske enkelt å gå i land både på nord- eller sørsiden av Poolepynten, avhengig av vind- og værforhold. Hovedattraksjonen er uansett hvalrosskolonien på Poolepynten. Det er vanligvis en gruppe hvalrosser som ligger spredt ut på dette punktet. Noen ganger er det ingen der, andre ganger flere dusin. Hvalrossene tar seg svømmeturer enkeltvis. Vi kan ikke utelukke at alle turistbesøkene forstyrrer dem, men dyrene reagerer vanligvis ikke om du går forsiktig fram og overholder en minimumsavstand på 30 meter.

Landskap: Poolepynten har lange strender med store mengder drivved. Innlandet består av store våtmarksområder med kulper og laguner. På klarværsdager har man en fin utsikt over hele Forlandsundet med både Prins Karls Forland og vestkysten av Spitsbergen på den andre siden av sundet.

Hytta hører til Sysselmannen, og den har ingen historisk forankring. Den lille trekantformede bygningen har vært et båthus.

Tilbake

Siste modifikasjon: 26.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php