spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Barentsburg: Hotell Barentsburg

360° panoramas

Hotellet i Barentsburg ble åpnet i 1989, en gjenspeiling av Mikhail Gorbatsjovs perestrojka politikk som åpnet landet mot vest. Plutselig ble besøkende fra vestlige land velkomne gjester i Barentsburg, i det minste i teorien. Turister fikk i utgangspunket muligheten til å reise til Barentsburg, men den gangen kunne de ikke forvente mye med hensyn til service.

Beslutningen om å åpne et hotell ble nok lettere av det faktum at det på dette tidspunktet var en nedgang i gruvedriften og dermed også i befolkningstall. Boliger var dermed lett tilgjengelig, og et eldre boligbygg ble dermed gjort om til hotell.

I begynnelsen var antall besøkende ganske begrenset. I 2009 started en renoveringsprosess som i løpet av noen år førte til en betydelig oppgradering av hotellet. Selv om noe av den opprinnelige russiske sjarmen ble tapt i denne prosessen, kan besøkende i dag nyte komfort og god mat på hotellet. Det er god mat og en koselig bar. Det trådløse internettet fungerer godt og det tilbys ulike turisttilbud. Men tiden da man kunne overnatte for en slikk og ingenting er forbi.

Hotell Barentsburg – panorama

Svært synlig i den sørlige delen av sentrum: Hotell Barentsburg.

Inngangspartiet.

Den lokale baren kan tilby et godt utvalg av drinker, og det inkluderer selvfølgelig også øl fra det lokale bryggeriet Kracnij Medwed. Til tider serverte de også den beste kakaoen på Spitsbergen, men den var så god at den ble raskt utsolgt!

Restauranten: god mat à la carte.

I dag er ikke souvenirbutikken i hotellet lenger den eneste i Barentsburg. Den er nå den minste.

Inngangsparti og resepsjon. Her tar man av seg på bena, noe som er veldig vanlig i offentlige bygninger på Spitsbergen.

Lange korridorer … Her bodde det gruvearbeidere og andre ansatte på 1980-tallet.

Rommene på Hotell Barentsburg er moderne og komfortable. Men en del av den russiske sjarmen har gått tapt. Som med mange andre hoteller i verden, kan man også her våkne opp uten å gjenkjenne hvor man befinner seg på planeten.

For booking etc, kontakt Goarctica.

Tilbake

Siste modifikasjon: 03.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php