Panorama av en liten øy i Kongsfjorden fuglereservat
Innerholmen er en av Lovénøyane i Kongsfjorden.
Lovénøyane er en gruppe små øyer i Kongsfjorden. Den hele vesle øygruppen har vernestatus som fuglereservat; se eksempelvis siden om naboøya Midtholmen for nærmere detaljer om dette. Juttaholmen og Sigridholmen tilhører også Lovénøyane. Alle disse sider beskriver naturen på Lovénøyane – å gjenta alt dette her ville vært litt repetitivt. Likevel er alle øyer litt forskjellig fra hverandre. Noen er mer flate og har strender langs kysten, men andre har litt mer ulendt terreng med lave klipper rundt store deler av kysten.
Panorama: Innerholmen
Dette første panoramabildet viser utsikten fra den 15 meter høye morenehaugen på nordsiden av øya.
Med en lengde på litt over 500 meter er Innerholmen blant de minste i denne gruppen av småøyer. Bredden måler stedvis i noen få meter. Store deler av holmen er dekket av morene som ble etterlatt etter breene som ligger innerst i Kongsfjorden trakk seg tilbake etter framstøtet under den siste istiden, i 1700 og 1800-tallet. Landskapet er dermed geologisk ung og vitner om breens størrelse for i den nærliggende geologiske fortiden.
Farvannet langs kysten er delvis veldig grunnt og utilgjengelig til og med for småbåter. Ved lavvann er det faktisk mulig å gå til fots til naboøya Sigridholmen, men gummistøvler anbefales nok for denne lille turen.
Panorama: Innerholmen-Sigridholmen
Dette panoramabildet ble tatt ved lavvann halvveis mellom Innerholmen og Sigridholmen.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.