spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilderArktis 2018Svalbard rund med SV Antigua, 12.-29. juli 2018 → Galleri 1: nordvest Spitsbergen – Antigua 2018

Svalbard med SV Antigua, 12.-29. juli 2018

Galleri 1: nordvest Spitsbergen

Det ble en trinnvis avskjed fra sivilisasjonen ved å besøke Ny-Ålesund den første dagen. Etter dette tok vi litt tid for å utforske noen steder i Kongsfjorden og i Krossfjorden før vi dro videre nordover.

Besøket i Ritterhytta på Gråhuken var en veldig spesiell opplevelse. Det er det nok alltid, men denne gangen enda mer enn ellers. Hytta ble byggd av Hilmar Nøis i 1928, men den ble berømt etter en overvintring av østerriske Christiane Ritter og mannen hennes, Hermann samt Karl Nikolaisen fra Tromsø i 1934-35. Vi hadde Christiane Ritters originale bilder med, som hun hadde malt med egen hånd! Rolf fortalte litt om historien og så ble det en veldig spesiell, liten utstilling på den berømte hytta på Gråhuken.

Så fulgte en lang dag i Bockfjorden, med en flott fottur til Trollkjeldene langt inne i dalen. Dette var absolutt blant turens høydepunkter.

Kart 1 – nordvest Spitsbergen (1)

Spitsbergen kart 1 nordvest

Galleri 1: nordvest Spitsbergen (1)

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Nordvest Spitsbergen  → Nordaustlandet  → Hinlopenstretet  → Freemansund til Sørkapp  → Hornsund til Isfjord

Tilbake

Siste modifikasjon: 01.05.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php