spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Galleri 4: sørøst Svalbard

Rundt om Spitsbergen med Arctica II - 04.-22. August 2019

Det var de som sa at tettheten av isbjørnobservasjoner var litt sparsomt på denne turen, og det stemmer jo at det er litt uvanlig med „bare“ én isbjørn på 12 dager halvveis rundt Svalbard. Men isbjørner skulle vi få se i dag. Etter en liten vandretur og flere tusen krykkjerBarentsøya så vi en god del bamser i Freemansundet.

Saken gikk videre på den samme måten en dag senere på Edgeøya. Men så ble det slutt med isbjørner, og det var bra fordi vi hadde jo nå sett mange og da kunne vi fortsette med våre ilandstigninger lenger sør på Edgeøya. Fantastisk vakre farger på høsttundraen og flotte omgivelser i Gothavika og Habenichtbukta.

På sørsiden av Edgeøya kunne vi gå litt på oppdagelsestur. Både fjellturen i Tjuvfjorden og drivisen som vi fikk oppleve denne dagen ble uforglemmelig.

Da var det på tide å komme seg over Storfjorden og mot sørkappet. Været kunne neppe ha vært bedre for denne seilasen som ellers kan være ganske så ubehagelig, og noen finnhvaler her og der gjorde at tiden gikk raskt.

Galleri 4: sørøst Svalbard

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Den nordlige vestkysten  → Nordkysten  → Hinlopenstretet  → Sørøst Svalbard  → Den sørlige vestkysten

Tilbake

Siste modifikasjon: 15.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php