Rundt om Spitsbergen med Arctica II - 04.-22. August 2019
Det ble en fin start på turen med godvær, blikkstille vann i Isfjorden, blå himmel og solskinn. Selvfølgelig benyttet vi anledningen til å ta en liten fottur allerede den første kvelden. Valget falt på Bohemanneset. Den neste turen gikk på Knuvlen, så den var litt mer krevende. Senere den samme dagen fikk vi se de første hvalrossene på denne turen, på Prins Karls Forland.
Etter en tur til en av isbreene lenger nord i Forlandsundet gikk vi langs kaia i Ny-Ålesund. Fint med litt sivilisasjon i Spitsbergens nordligste bosetning. Dagen etter dro vi videre via en av Kongsfjordens brefronter til Krossfjorden, og senere nordover langs vestkysten, hvor vi besøkte et lite fuglefjell underveis.
Vi var heldig og hadde den berømte Magdalenefjorden helt for oss selv, uten andre skip, så selvfølgelig tok vi anledningen til å ta en tur i vakre omgivelser på Gravneset. Senere måtte vi bare prøve om inngangen til Hamburgbukta var dyp nok til Arctica II. Svaret er ja.
Fuglefjorden med dens utrolige fjell og isbreer ble det siste stedet på den nordlige vestkysten, herfra dro vi videre til nordkysten.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.