spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilder* Arktis 2019Rundt om Spitsbergen med Arctica II → Galleri 1: den nordlige vestkysten

Galleri 1: den nordlige vestkysten

Rundt om Spitsbergen med Arctica II - 04.-22. August 2019

Det ble en fin start på turen med godvær, blikkstille vann i Isfjorden, blå himmel og solskinn. Selvfølgelig benyttet vi anledningen til å ta en liten fottur allerede den første kvelden. Valget falt på Bohemanneset. Den neste turen gikk på Knuvlen, så den var litt mer krevende. Senere den samme dagen fikk vi se de første hvalrossene på denne turen, på Prins Karls Forland.

Etter en tur til en av isbreene lenger nord i Forlandsundet gikk vi langs kaia i Ny-Ålesund. Fint med litt sivilisasjon i Spitsbergens nordligste bosetning. Dagen etter dro vi videre via en av Kongsfjordens brefronter til Krossfjorden, og senere nordover langs vestkysten, hvor vi besøkte et lite fuglefjell underveis.

Vi var heldig og hadde den berømte Magdalenefjorden helt for oss selv, uten andre skip, så selvfølgelig tok vi anledningen til å ta en tur i vakre omgivelser på Gravneset. Senere måtte vi bare prøve om inngangen til Hamburgbukta var dyp nok til Arctica II. Svaret er ja.

Fuglefjorden med dens utrolige fjell og isbreer ble det siste stedet på den nordlige vestkysten, herfra dro vi videre til nordkysten.

Galleri 1: den nordlige vestkysten

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Den nordlige vestkysten  → Nordkysten  → Hinlopenstretet  → Sørøst Svalbard  → Den sørlige vestkysten

Tilbake

Siste modifikasjon: 15.09.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php