Turlogger og bilder – Arktis 2018: på denne siden finner du turlogger og bilder fra mine mange reiser gjennom sesongen i Arktis 2018. Vi begynner i Norge, først innom Lofoten, og derfra går det nordover til Bjørnøya. Så tilbringer vi mesteparten av tiden av en lang, arktisk sommer lengst nord på Svalbard, hvor vi setter seil med det vakre tremastede skonnertbarken SV Antigua og det mindre, eventyrlystne SY Arctica II.
Utover mange spennende ekskursjoner og fotturer, tilbringer vi også tid i ukjent territorium når muligheten byr seg, og vi vil selvsagt også møte dyreliv på veien. Bli med oss på disse arktiske reisene helt gratis og uten å bli kald, våt eller sjøsyk 🙂 Bare følg denne nettsiden med turloggene og bildene fra den arktiske sommersesongen 2018 utfolder seg, og bloggen oppdateres selvsagt jevnlig den også!
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.