Først en 360-graders utsikt fra Signehamna i Lilliehöökfjord, den innerste armen vest i Krossfjord. Vi står ved siden av spor fra to tyske værstasjoner fra den mørke tiden under andre verdenskrig. Værdataene var svært viktige den gangen for militære operasjoner, og ettersom det da ikke var noe sivilt drevet meteorologiske stasjoner i området lenger, måtte det tyske militæret forsøke å skaffe sine egne data fra høyt oppe i Nord-Atlanteren, hvor mye av «været» i det nordvestlige Europa har sitt utspring.
Høsten i 1941 etablerte den tyske marinen en værstasjon ved navn «Knospe» («bud», etter stasjonslederen, som het Knoespel) hvor 6 mann overvintret. I 1942-43 fulgte “Nussbaum” followed (“nøttetre”, etter stasjonskommandøren Nusser). I juni 1943, like før «Nussbaum» ble hentet igjen, ble tyskernes tilstedeværelse i Signehamna oppdaget av norske soldater. Det ble avfyrt skudd, og en tysk soldat omkom. Ubåten som snart kom for å hente de tyske soldatene oppdaget det norske skipet i Nilspollen, den lille viken like sør for Signehamna, og avfyrte skudd. Skipet sank, og en norsk soldat druknet i forsøket på å nå land. Blodige krigshandlinger i ellers vakre arktiske landskapsområder i Krossfjorden.
To panoramabilder til (ikke 360-graders) av Signehamna i Lilliehöökfjord. Sent i september 2012 hadde vinteren allerede gjort seg gjeldende.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.