spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Svalbard 2017 med SY Arctica II, 27. juli-15. august 2017

Galleri 4: Hinlopenstretet

For første gang på denne turen hadde vi den del vind og sjø da vi seilte sørover inn i Hinlopenstretet. Men det er da også en del av en seilas rundt Svalbard på en liten seilbåt. Uansett var det ikke så ille og noen timer senere kunne vi kaste ankeren i Lomfjorden hvor det var godt og stille. Neste dag kunne vi her dra på en fin fjelltur.

Døgnet etter var det dyrelivet som sto i fokus, utover en fin liten tur på Wahlbergøya. Alkefjellet et et helt utrolig sted og etter min mening et av verdens store mirakler. Senere fulgte en koloni med hvalrosser og til og med noen lunder, noe som man kanskje ikke forventer i Hinlopenstretet. Det er jo ikke Lofoten her.

Det var i 1995 at et besetningsmedlem av et skip hadde et møte med en isbjørn på Kiepertøya. Dette møte hadde et tragisk utfall. Det var en liten gruppe som møtte en meget agressiv isbjørn, og siden gruppen var ikke tilstrekkelig utstyrt med våpen var det ikke mye de kunne gjøre. Resultetet ble at en mann døde og en annen ble alvorlig skadet. Bjørnen ble senere skutt av politiet. Etter litt leting fant vi minneplaten etter denne tragiske hendelsen på Kiepertøya. Et enkelt minnesmerke, men det gjorde sterkt inntrykk og det var en kraftig påminnelse om å ta risikoen som følger med å ferdes i arktisk natur seriøst.

Galleri 4: Hinlopenstretet

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Vestkysten (1)  → Nordkysten  → Nordaustland  → Hinlopenstretet  → Storfjorden  → Vestkysten (2)

Tilbake

Siste modifikasjon: 28.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php