spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Raschøya

360° panoramabilde

Raschøya er en liten, avsidesliggende øy utenfor Orvin Land, som er betegnelsen på den nordøstre delen av Nordaustlandet. Farvannet her er lite utforsket. Det er mange små øyer og holmer, og de blir følgelig sjelden besøkt. Og hva vil man egentlig her å gjøre? Det er ikke mye dyreliv å få øye på, utenom noen få fugler som hekker på bakken. Man vet for så vidt aldri når en isbjørn lurer bak en stein. Det er vel likvel følelsen av ødemark og forlatthet ved verdens ende som får Raschøya til å framstå som forlokkende på enkelte eventyrere.

Orvin Land på Nordaustlandet er for det meste dekket av is. Fra Raschøya har du en overveldende utsikt over den mektige Leighbreen og iskalotten Austfonna i bakgrunnen. Enhver som opplever den slående panoramautsikten, vil straks føle seg veldig liten.

Det er en varde på toppen av Raschøya, og den ser ut til å være av eldre dato. Vi vet at øya ble besøkt av Albertini i 1929 da han var på leting etter rester fra Nobiles skjebnesvangre Italia-ekspedisjon. Kanskje var det Albertini som bygde varden i 1929.

Tilbake

Siste modifikasjon: 12.05.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php