Hermansenøya er en liten øy i Forlandsundet på Spitsbergens vestkyst, mellom hovedøya og Prins Karls Forlandet. Lengden fra nord til sør er 3 kilometer og den maksimale bredden er under 900.
Lave klippekyster på vestsiden av Hermansenøya.
Kysten består for det meste av lave klippekyster. Likevel finnes det flere steder hvor man kan komme i land, eksempelvis på nordspissen.
Utsikt over Hermansenøya.
Hermansenøya er fuglereservat, noe som betyr at det er ferdselsforbud i hekkesesongen (15. mai – 15. august). Dette inkluderer farvannet 300 m ut fra kysten. Det er mange fugler som hekker på øya, noe som sees tydelig på den forholdsvis rike vegetasjonen. Blant fuglene som holder til på Hermansenøya er et stort antall storjo.
Lav vokser på mange overflater på steinene. Slett mange av øyas vakre aspekter er litt gjemt i landskapets detaljer; sett på avstand er den vel ikke altfor bemerkelsesverdig. Men hvis man tar litt tid for å beundre de fine fargene og strukturene på steinene og på vegetasjonen så er det mye å se. De fleste besøkende – av de få som finner veien hit – vil komme mot slutten av august og i september pga av øyas vernestatus. På denne tiden kan deler av øya allerede være dekket av snø og is, noe som vil også føre til mange vakre detaljer hvis man har sans til slikt.
Øyas høyeste «fjell» reiser seg ikke mer enn 38 m over havet, men likevel har man derfra en vakker utsikt over omgivelsen samt Forlandsundet og Dahlbreen på Spitsbergens vestkyst.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.