Dunøyane ligger på vestkysten av Spitsbergen, litt nord for Hornsundet. Kysten til hovedøya ligger veldig eksponert til, men øyene gir litt ly for storhavets dønninger og mindre fartøy kan finne noen brukbare forankringsplasser her. Det finnes en kjent fangsthytte i Hyttevika rett øst for Dunøyane. Og som navnet til øyene tilsier var dette en plass hvor fangstfolk gjerne besøkte for å plukke dun, noe som gav kjærkomne ekstrainntekter etter ellers avsluttet fangstsesong mens man ventet på transport tilbake til fastlandet.
Men farvannet rundt Dunøyane er langgrunnt, så man må nagivere med stor forsiktighet til og med med småbåter. Uansett er det ikke mye trafikk her fordi øyene er et fuglereservat, noe som betyr at det er ferdselsforbud her fra 15. mai til og med 15. august. Dette inkluderer farvannet inntil 300 meter ut fra kystlinjen. Dette er viktig fordi i hekkesesongen er det en stor tetthet av reir på øyene. Det er mye ærfugl, fjæreplytt, gjess, smålom og rødnebbterner som hekker her samt andre fugler som bygger reir i flatt terreng ikke langt fra kysten. Av den grunn finnes det også en veldig grønn tundra med tjukke mosetepper her. Noen steder har det faktisk dannet seg lag av torv, noe som er en sjeldenhet på Svalbard ellers.
Her står vi på Store Dunøya, den største av Dunøyane. Likevel er den ikke mye mer enn én kilometer på det lengste fra kyst til kyst. Vi står ved siden av en samling av stein som er antageligvis ikke naturlig. Det kan godt hende at de stammer fra en gammel grav.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Lofoten, Jan Mayen og Svalbard fra luften - Denne boken er en reise i bilder gjennom luften over det arktiske Norge: Lofoten, Jan Mayen og Svalbard. Denne boken inneholder for det meste bilder.
Vår tradisjonelle Svalbard-kalender er igjen en dobbelsidig kalender: kalenderbladene har vakre bilder på begge sider slik at du får faktisk to kalendere til prisen for én – tolv fantastiske Svalbard-bilder og tolv likeså flotte Antarktis-bilder på den andre siden!
Spitsbergen – Antarctic double calendar. The back side of the sheets, which used to be blank until 2019, are now fully used so you actually get two calendars for the price of one – twelve stunning Spitsbergen images on one side and twelve equally stunning Antarctic images on the other side!
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.