Polare nettsider: På denne siden finner du stadig nye lenker så du får et oppdatert utvalg over nettsider for den polarinteresserte. Jeg sjekker hver nettside før jeg legger til de respektive lenkene og har funnet de fleste nettsider interessante og nyttige, men ansvaret for og innholdet på de ulike nettsidene ligger hos eierne av de ulike nettsidene.
Samlingen med lenker for Antarktis og Sør-Georgia er flyttet til antarctic.eu.
Michelle van Dijk er ikke «bare» eieren av Longyearbyen Camping og en erfaren guide og kollega, men også forfatteren av en bok om Sjef van Dongen, en nederlandsk polfarer som tok del i redningssøket etter Nobile i 1928. Hun har lansert en nettside dedikert til Sjef van Dongen og boken hennes (nederlandsk).
Arjen Drost (1976-2023), en kollega og venn, aktiv fuglekikker og dedikert fotograf. Arjen gikk fra oss i 2023, men nettsiden finnes fortsatt.
Norsk Polarinstituttt tilbyr blant annet topografiske og geologiske kart og litteratur om Svalbard. Arbeider med interessante prosjekt: MOSJ (Miljøovervåkning av Svalbard og Jan Mayen: overvåker klima-relaterte miljøparametere i arktis.
Nordaflora. En annen informativ nettside om plantelivet i nord.
Learning arctic biology. Alt om Svalbards virvelløse dyreliv og andre deler av biologien som som altfor ofte ikke får den oppmerksomheten de fortjener.
«Kulturminnesøk» er det offisielle arkivet for Norge og Svalbards historiske steder, og viser en utrolig variasjoner i historiske steder fra de nesten «usynlige», ukjente stedene til berømte attraksjoner. Kort info om hvert enkelt sted.
Iskart, Arktis og Antarktis, drevet at den Polare forskningsgruppen ved Departementet for Atmosfæriske Vitenskaper ved Universitetet i Illinois.
Nanu Travel tilbyr turer til Øst-Grønlandtrips (Scoresbysund), blant annet hundesledeturer.
Scoresbysund Bosetting i Øst-Grønland (offisiell nettside).
Atuagkat Spesialitetsbokhandel i Nuuk (Vest-Grønland). All slags litteratur om Grønland.
TSW-Publishing, basert i det skotske høylandet, oversetter og publiserer bøker, som så langt kun er tilgjengelig på dansk, som for eksempel «Fifty Years With Sirius», om den legendariske sledepatruljen i det nordøstlige Grønland.
Sermitsiaq grønlandsk avis med en dansk del og et engelsk nyhetsbrev.
«Oqaluttuat / Tales»: historier fra Grønlands historie, fra fortiden til den tidlige moderne tiden. Tegneserier på høyt nivå. Bøkerne er et samarbeid mellom den grønlandske kunstneren Nuka K. Godtfredsen og danske arkaeologer.
Expedition Origo i Sweden driver et lite, fint ekspedisjonsskip kalt Origo.
spitzbergen-adventures.com er Doreen Lampes selskap. Doreen tilbyr hovedsakelig snøskuterturer og hun er i stand til å hjelpe deg opp av det dypeste snøhull om det trengs. I tillegg arrangerer hun spesielle turer for filmteam, fotografer og mer.
Spesialisten på dykking i Arktis og Antarktis.
Storbritanniabasert spesialist på turer med små grupper til villmark, dyrelivsturer, dykking og fotograferingsturer fra Ekvator til polene.
Jon Amtrup er en seiler og skribent som holder til på høye breddegrader. Han har skrevet Havneguide fra Bergen-Kirkenes, Seil til Svalbard, og Kong Haralds Vs biografi. Vinterstid gjør han «Ski & Seil»-ekspedisjoner til Sunnmørsalpene.
Spitsbergen Travel – Svalbards største turoperatør, tilbyr alt fra dagsturer til lengre ekspedisjoner sommer som vinter.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.