spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilderArktis 2018 → Nordnorge, SV Antigua 10/28-2018/11/04

Nordnorge med SV Antigua: spekkhoggere og nordlys

Tromsø - Skjervøy - Vesterålen - Ofoten - Lofoten

Årets siste tur med SV Antigua, fra Tromsø til Bodø, var en vellykket avslytning på sesongen i nord i 2018. I slutten av oktober og tidlig i november bærer lys og vær preg av vinter og polarnatt. Disse ganske spesielle forholdene – spesielt i hvert fall for de av oss som ikke bor i området 🙂 – bringer mye skjønnhet til et landskap som allerede er utrolig vakkert i seg selv, med utallige øyer, fjorder småbygder.

Også denne gangen var vi heldig og fikk se noen spekkhoggere i begynnelsen, det er noe du kan ikke kjøpe for alle verdens penger – og det samme gjelder nordlyset. Til å begynne med hadde vi faktisk noen problemer med å koordinere nordlysaktiviteten, som helt klart var tilstede, og skyerne, som også var til stede, helt klart, så det var ikke så helt klart for det meste … men senere fikk vi noen veldig fine nordlys i Laukvik.

Vi besøkte mange flotte steder, vi gjorde og vi så mye, spesielt med tanke på at en ukes tid er ikke forferdelig mye på denne tiden av året hvor det blir ganske sparsomt med lys. Solnedgang var rundt kl. 3! Så vi måtte gjøre godt bruk av lyset som vi hadde til rådighet, og det gjorde vi nok.

Fotogalleri – Spekkhoggere og nordlys, store filer

Her er noen av mine bilder av spekkhoggere og nordlys som jeg tok under denne turen. Trykk på bildet for å få en fil med høy oppløsning som du kan lagre på din datamaskin hvis du har lyst å skrive det ut. Det er fritt fram for alle slags privat bruk.

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Reisedagbok

Her er dagboken fra denne turen – to forskjellige filer med forskjellige størrelser, det er ingen forskjell på selve innholdet:

Fotogallery – Tromsø-Skjervøy-Vesterålen-Ofoten-Lofoten

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Tilbake

Siste modifikasjon: 27.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php