Etter Harstad nådde vi frem til Ofoten som er et utmerket turområde selv om snøen kommer en horisontalt imøte.
Tranøy er et veldig kunstnerisk sted. Mange steder i og rundt om den lille landsbyen finnes det kunst. Noe står rett ved veikanten, annet må man lete etter. Det blir litt vanskelig når mørket faller, men vi fikk se en del før det ble for mørkt ute.
Dagen etter kom vi til Lofoten. Trollfjorden ble litt av et vinter-eventyr, med snøfall og vind. Skrova er et av mine favorittsteder. Her finnes det flotte turmuligheter. Så kom kokken Sascha frem med mye god grillmat og litt nordlys ble en fin avslutning på denne dagen.
Kabelvåg ble det neste stedet for oss, med Lofotmuseet og Lofotakvariet som er begge absolutt verdt et besøk. Noen værharde lot seg friste til å gå turen til Svolvær til fots selv om vannet, fryssen og flytende, kom fra alle kanter. Fra Svolvær tok vi bussen til Laukvik på yttersiden av Austvågøya senere på kvelden for å besøke nordlyssenteret der.
Våre dager i Lofoten ble avrundet av et besøk til vakre Henningsvær før vi krysset Vestfjorden mot Bodø.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.