spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Daudmannsøyra: Steinpynten

Kystlandskap og fangsthytte i Forlandsundet

Daudmannsøyra

Daudmannsøyra et en vidstrakt kystslette i Forlandsundet på vestkysten av Spitsbergen, nord av Isfjorden. Sett på avstand ser området kanskje ikke så veldig imponerende ut, men hvis du ser litt nærmere på landskapet så er den utrolig vakker. Kanskje ikke på en spektakulær måte – det finnes ingen kalvende isbreer her og ingen bratte klippekyster, men kystlandskapet er veldig vakkert med mange småbukter og stender gjemt bak holmer, skjær og stein.

Sletta som strekker seg mellom Forlandsundet og fjellene er en tundraslette rik på vegetasjon, med noen åser, innsjøer og våtmarksområder. Svalbardreinen beiter her i store tall, og Daudmannsøyra er et viktig område for mange fuglearter som hviler her etter vårtrekket og mange arter hekker også her.

Hytta ved Steinpynten

Ikke langt fra Steinpynten står ruinen av en gammel fangsthytte i en liten bukt, gjemt bak mange stein og småholmer. Hytta ble bygget som bistasjon i 1920 av den berømte fangstmannen Himar Nøis. Hytta ved Alkhornet tjente som hovedstasjon. (Se Fredheim-siden for mer info om Hilmar Nøis).

Galleri – Daudmannsøyra, Steinpynten

Noen inntrykk fra hytta og landskapet ved Steinpynten.

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Tilbake

Siste modifikasjon: 03.01.2021 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php