spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Galleri 1: Krossfjorden og Kongsfjorden

Til Spitsbergens nordkyst med SV Antigua, 19.-29. september 2019

Den første dagen endte med vakkert kveldslys over Isfjorden – og den neste dagen begynte med en liten hilsen fra storhavet, noe som førte til litt av hvert av reaksjoner ombord, fra “kan jeg få et helikopter – NÅ!” (nei, det går ikke) til én som bestemte seg for å returnere allerede 2 uker etter denne turen for å være med på overfarten fra Svalbard til fastlandet på SV Antigua i oktober for å virkelig få oppleve det store havets vind, vær og bølger … 🙂 jo, slik har jo hver og en sitt eget perspektiv på livet.

Men uansett var vi jo inne i Krossfjorden bare noen få timer senere og så ble det den første ilandstigningen i Signehamna. Senere dro vi videre til noen av Krossfjordens forskjellige grener for å oppleve flere isbreer fra forskjellige perspektiver, fra skipet og på tur i land.

Den neste dagen var vi i Kongsfjorden og denne dagen var sikkert blant turens høyepunkter – vel, det var nok alle dager på en eller annen måte, men denne dagen var været virkelig usedvanlig godt, vil jeg si. Først gikk vi tvers over Blomstrandhalvøya og “besteg” dens høyeste “fjell”, Irgensfjellet og Bratliekollen, med fantastiske utsikter. Senere dro vi videre innover Kongsfjorden og tok oss en liten tur på Sigridholmen. Så avsluttet vi dagen i Ny-Ålesund.

Galleri 1: Krossfjorden og Kongsfjorden

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Krossfjorden og Kongsfjorden  → Nordover, til Woodfjorden  → Vestover, til Isfjorden

Tilbake

Siste modifikasjon: 30.10.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php