Det finnes en litt merkelig hytte i indre Kongsfjorden, på stranda til Brøggerhalvøya, som er knyttet til en del av polarforskningshistorie til den daværende Tyske Demokratiske Republikk (DDR, Østtyskland). Fra 1960-tallet var DDR-forskere aktive både på Svalbard og i Antarktis, med særlig fokus til sistnevnte på grunn av samarbeidet med sovjetiske ekspedisjoner.
Den første DDR-ekspedisjonen til Svalbard var en skipsbasert sommerekspedisjon i 1962. 13 forskere, ledet av Wolfgang Pillewitzer, var aktive på Hornsund og Kongsfjorden. Siden ekspedisjonen ble ansett som suksess, ble det nødvendig å utvide forskningsintervallet til et helt år for å undersøke glaciologiske spørsmål mer nøyaktig.
I 1964 forlot en ekspedisjon ombord forskningsskipet Meteor Stralsund, ledet av Dr. Lothar Stange fra Potsdam. Skipet måtte seile to ganger fra Potsdam til Kongsfjord for å transportere alt utstyret som var nødvendig for ekspedisjonen. Et stort forskningsprogramm ble gjennomført under sommeren 1964 i Kongsfjorden. Ekspedisjonen forlot Svalbard i september, men etterlot et overvintringsmanskap av 5 personer under ledelsen til Ulrich Voigt. Denne hytta var overvintringsbasisen. Vinteren var suksessful og gikk over uten større hendelser.
Hytta er fremdeles kjent som Tyskehytte og er brukt av forskere og medarbeidere fra Ny-Ålesund, som ligger litt mer enn 8 km borte, for jobb og fritidsaktiviteter.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Lofoten, Jan Mayen og Svalbard fra luften - Denne boken er en reise i bilder gjennom luften over det arktiske Norge: Lofoten, Jan Mayen og Svalbard. Denne boken inneholder for det meste bilder.
Vår tradisjonelle Svalbard-kalender er igjen en dobbelsidig kalender: kalenderbladene har vakre bilder på begge sider slik at du får faktisk to kalendere til prisen for én – tolv fantastiske Svalbard-bilder og tolv likeså flotte Antarktis-bilder på den andre siden!
Spitsbergen – Antarctic double calendar. The back side of the sheets, which used to be blank until 2019, are now fully used so you actually get two calendars for the price of one – twelve stunning Spitsbergen images on one side and twelve equally stunning Antarctic images on the other side!
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.