spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilder* Arktis 2019 → Grønland med SV Anne-Margaretha

Grønland med SV Anne-Margaretha

25. august - 09. september 2019

Grønland Anne-Margaretha: Med tanke på landskapet er Grønland en drøm, noe helt unikt: hele naturen er så utrolig stor, og lyset og fargene … også og spesielt hvis man tenker at man har jo allerede sett alt – Svalbard, Antarktis, … Grønland er nok i en klasse helt for seg selv.

Målet for oss under denne turen med SV Anne-Margaretha var Grønlands bakside, den ville, store, vakre østkysten. Turen begynte i Akureyri og dermed fikk vi også se litt av Island. Vi brukte 2 dager i Island på veien ut og en dag til slutten av turen for å unngå dårlig vær på åpent hav. Men det er jo ingen overraskelse at man kan gjøre mye fint og godt med 3 dager i Island.

Seilasen mellom Island og Grønland var en opplevelse i seg selv. Hver en har jo sitt eget perspektiv på flere hundre sjømil på en liten seilbåt. Noen er nesten født på havet og du får dem nesten ikke bort fra styret. Andre … vel, andre er landpattedyr og du ser ikke mye av dem før båten kommer inn i kystnære farvann igjen. Uansett hadde vi absolutt fortjent noen fine dager i Grønland da vi kom frem. Og det fikk vi. Gyllne høstdager i Scoresbysund, en av verdens mektigste fjordlandskap. Selvfølgelig kunne vi ha brukt enda mer tid der, men … Grønland mente det godt med oss, og vi hadde mange uforglemmelige opplevelser i storslåtte og naturskjønne omgivelser, med vakre farger, isfjell, lyset, nordlys …

Jeg vil takke alle som var med på denne turen. Ombord både i kystfarvann og på storhavet og ute i naturens stillhet, stemningen var alltid veldig trivelig og det er jo en viktig faktor. Takk skal dere ha, alle sammen! Og spesielt vil jeg selvfølgelig nevne skipper og båtseier Heinz Wutschke og hans gode mannskap. Hvis du har lyst å ta en tur med Heinz på SV Anne-Margaretha så er det bare å ta en titt på hjemmesiden (trykk her).

Her kan du nedlaste reisedagboka (tysk tekst, 12,7 MB).

Ved å trykke på linkene nedenfor åpner du sider med mange bilder og litt tekst som forteller om våre opplevelser under de forskjellige delene av denne turen:

Fotogalleri – Grønland med SV Anne-Margaretha 2019

Klikk på bildet for å komme til galleriet.

Tilbake

Siste modifikasjon: 18.11.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php