spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home → Rolf Stange

Om Rolf Stange og denne nettsiden

Jeg ble født i 1973 i Vest-Tyskland, begynte å reise nordover i 1993, og har aldri holdt opp med det. Jeg studerte geografi og geologi først i Münster, og så i Bonn, og var ferdig i 2002 med et »Diplom«. Nå bor jeg delvis i Dresden (Tyskland), og delvis i Longyearbyen (Spitsbergen).

Rolf Stange (2010)

Rolf Stange

Jeg er på Spitsbergen minst én gang i året, og det har jeg vært siden 1997. I løpet av de tre første arktiske somrene hadde jeg mulighet til å utforske øya med grupper, venner og alene, og jeg gikk dermed mange tusen kilometer over tundra, stein og breis – og jeg angrer ikke på en eneste meter! Seint på vinteren i 1999 jobbet jeg på Isfjord Radio/Kapp Linné på vestkysten av Spitsbergen, hvor jeg opplevde den vakre, arktiske vinteren for første gang. En opplevelse som raskt gjorde meg hekta, og en god grunn til å bo på Spitsbergen en stund hvert år, også utenom seilesesongen på sommeren.

Kvitøya, nordøst på Svalbard, (juli 2006).

Rolf Stange - Kvitoya

I løpet av den arktiske sommeren i 2000 jobbet jeg for første gang om bord på et isforsterket skip med russisk opprinnelse, som nå er i drift for Oceanwide Expeditions. Jeg nøt denne måten å reise på fra dag én, fordi disse turene kan tilby intense opplevelser av utilgjengelige områder, med all skjønnheten og spenningen de har å by på; landskapet, historien, dyrelivet… Siden da har jeg regelmessig reist rundt på Spitsbergen, Øst-Grønland og Antarktis, og jobbet som guide og foreleser, eller som ekspedisjonsleder på ulike ekspedisjonscruise.

Mens jeg er hjemme i Longyearbyen eller Dresden, bruker jeg så mye tid jeg kan på å få utgitt bøker, kalendere, etc.og organiserepolarreiser … Fotografi er noe jeg setter høyt, jeg liker det og bruker resultatene til å illustrere bøkene mine, og denne nettsiden. Mer om fotograferingen min her .

Tilbake

Siste modifikasjon: 03.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php