Jeg ble født i 1973 i Vest-Tyskland, begynte å reise nordover i 1993, og har aldri holdt opp med det. Jeg studerte geografi og geologi først i Münster, og så i Bonn, og var ferdig i 2002 med et »Diplom«. Nå bor jeg delvis i Dresden (Tyskland), og delvis i Longyearbyen (Spitsbergen).
Rolf Stange (2010)
Jeg er på Spitsbergen minst én gang i året, og det har jeg vært siden 1997. I løpet av de tre første arktiske somrene hadde jeg mulighet til å utforske øya med grupper, venner og alene, og jeg gikk dermed mange tusen kilometer over tundra, stein og breis – og jeg angrer ikke på en eneste meter! Seint på vinteren i 1999 jobbet jeg på Isfjord Radio/Kapp Linné på vestkysten av Spitsbergen, hvor jeg opplevde den vakre, arktiske vinteren for første gang. En opplevelse som raskt gjorde meg hekta, og en god grunn til å bo på Spitsbergen en stund hvert år, også utenom seilesesongen på sommeren.
Kvitøya, nordøst på Svalbard, (juli 2006).
I løpet av den arktiske sommeren i 2000 jobbet jeg for første gang om bord på et isforsterket skip med russisk opprinnelse, som nå er i drift for Oceanwide Expeditions. Jeg nøt denne måten å reise på fra dag én, fordi disse turene kan tilby intense opplevelser av utilgjengelige områder, med all skjønnheten og spenningen de har å by på; landskapet, historien, dyrelivet… Siden da har jeg regelmessig reist rundt på Spitsbergen, Øst-Grønland og Antarktis, og jobbet som guide og foreleser, eller som ekspedisjonsleder på ulike ekspedisjonscruise.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.