Platåberget ligger rett vest for Longyearbyen, og det fungerer som de lokales egen bakgård når de vil ut på en enkel ettermiddagstur. Noen turister benytter seg også av det bynære fjellet. Fjellturen har vanligvis Skjæringa, området mellom kirka og kullkraftverket, som utgangspunkt. For den vante turgåer, byr ikke turen på de store utfordringene. Om man på den annen side ikke er så fjellvant, kan det være en tøff opplevelse å bestige den bratte fjellsiden med løse steinblokker. Steinene dekkes også av snø og is store deler av året.
Snøskred kan utgjøre en risiko vinterstid, og selvsagt kan også isbjørner dukke opp overalt. I 1995 ble en ung, norsk dame drept av en isbjørn på Platåberget, rett ved Longyearbyen.
”Varden” er et yndet turmål. Den ligger på 300 moh. Man kommer seg raskt opp dit, og så blir man straks belønnet med en fantastisk utsikt over Longyearbyen, Adventfjorden og Adventdalen. Velger du å gå videre oppover, blir utsikten bare bedre. Om sommeren er det lett å la seg overraske av alle de små blomstene som vokser langs kanten av Platåberget. Selve platået er dekket av frostsprengte steiner. Noen av dem har lagt seg i ringer eller andre formasjoner som er forårsaket av det kalde klimaet. Det er vanlig å se både ryper og reinsdyr oppe på Platåberget.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.