spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Galleri 3: Vestover, til Isfjorden

Til Spitsbergens nordkyst med SV Antigua, 19.-29. september 2019

Det var det vakre landskapet og muligheten å ta seg en liten tur som fristet i Vesle Raudfjorden, men noe som blir igjen i minnet utover det var den utrolige mengden av plastsøppel som lå i fjæra. Det var litt mindre plast igjen da vi dro av gårde noen timer senere.

I Raudfjorden finnes det mange vakre steder og muligheter. Valget falt på en liten tur med vidstrakte utsikter. Så måtte vi videre vestover. Vi hadde en morgen til å nyte det fantastiske landskapet på nordvesthjørnet, med fangsthytta i Sallyhamna og den imponerende Svitjodbreen i Fuglefjorden. Så ble verden grå rundt oss og vi satte kurs sørover, mot Isfjorden.

Det ble en full dag i Barentsburg fordi været viste seg fra sin røffe side. Men det er jo greit hvis det er anledning til å besøke museet, caféen eller saunaen. Noen værharde, turglade folk tok uansett en tur til fjellene bak Barentsburg, og da fikk Daniel noen av sesongens beste revebilder!

Fjellrev, Barentsburg

Fjellrev i Barentsburg. Bilde © Daniel Höhne.

Billefjorden ble stedet den siste dagen vi hadde ute i Svalbards natur. De som ønsket det fikk anledningen til en liten fjelltur og de som ville ta det litt mer avslappet cruiset langs Nordenskiöldbreen for å nyte det storslåtte landskapet. Og så kom den siste ilandstigningen. Den ble på Gipshuksletta og her viste landskapet og sola seg nok en gang fra sin vakreste side med snø, kalt luft og varmt lys.

Galleri 3: Vestover, til Isfjorden

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Krossfjorden og Kongsfjorden  → Nordover, til Woodfjorden  → Vestover, til Isfjorden

Tilbake

Siste modifikasjon: 30.10.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php