Vi kom til Pyramiden i god stemning og velutstyrt med kamera og fjellstøvler. Tanken var å ta begge deler i bruk under dagene som sto til rådighet på dette ganske bisarre stedet, spøkelsesbyen Pyramiden, denne gamle kullgruvebyen fra Sovjetrikets dager. Pyramiden ligger i Billefjorden og ble forlatt i 1998.
Turen begynte i Longyearbyen den 04. september og dagen etter tok vi båten til Pyramiden. Der brukte vi 4 dager for forskjellige turer både innenfor selve bosetningen og rundt omkring. Vi var heldige med været – det er jo alltid det viktigste her i Arktis. En annen viktig faktor er selve gruppen, og også her var vi heldige. En fin liten gjeng med god stemning, det tror jeg vil alle si seg enig i. Tusen takk igjen til dere alle sammen!
Mine inntrykk og bilder er ikke alltid representativt for det som gruppen gjorde. De er heller – surprise! – mine egne inntrykk og bilder. Mens mine kollegaer Alexander Lembke og Daniel Höhne dro på tur med gjengen, eksempelvis på Pyramiden (fjellet), dro jeg ut på tur på egen hånd for å oppdage noen nye ruter og muligheter her og der. Blant annet tok jeg en tur til Yggdrasilkampen, og i Pyramiden brukte jeg mye tid for å besøke noen steder hvor jeg ikke hadde vært før (joda, det er alltid noen slike steder igjen). Jeg satte en fokus på panorama-fotografi. Det er et langtidsprosjekt å gjøre resultatene tilgjengelige, men en god del ligger ute nå på Pyramiden-panorama-siden.
Så, selv om mine bilder stemmer ikke 100 % overens med det som gruppe gjorde og så, gir de et godt inntrykk av disse vakre dagene i og rundt om Pyramiden, en av Svalbards mest spennende steder. Vi kunne helt klart ha brukt mer tid! Pyramiden, vi kommer tilbake!
Fotogalleri – Pyramiden: fotografi og fotturer, 04.-10. september 2017
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.