spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilderArktis 2017 → Pyramiden fotovandring 04.-10. september 2017

Pyramiden fotovandring 04.-10. september 2017

Vi kom til Pyramiden i god stemning og velutstyrt med kamera og fjellstøvler. Tanken var å ta begge deler i bruk under dagene som sto til rådighet på dette ganske bisarre stedet, spøkelsesbyen Pyramiden, denne gamle kullgruvebyen fra Sovjetrikets dager. Pyramiden ligger i Billefjorden og ble forlatt i 1998.

Turen begynte i Longyearbyen den 04. september og dagen etter tok vi båten til Pyramiden. Der brukte vi 4 dager for forskjellige turer både innenfor selve bosetningen og rundt omkring. Vi var heldige med været – det er jo alltid det viktigste her i Arktis. En annen viktig faktor er selve gruppen, og også her var vi heldige. En fin liten gjeng med god stemning, det tror jeg vil alle si seg enig i. Tusen takk igjen til dere alle sammen!

Mine inntrykk og bilder er ikke alltid representativt for det som gruppen gjorde. De er heller – surprise! – mine egne inntrykk og bilder. Mens mine kollegaer Alexander Lembke og Daniel Höhne dro på tur med gjengen, eksempelvis på Pyramiden (fjellet), dro jeg ut på tur på egen hånd for å oppdage noen nye ruter og muligheter her og der. Blant annet tok jeg en tur til Yggdrasilkampen, og i Pyramiden brukte jeg mye tid for å besøke noen steder hvor jeg ikke hadde vært før (joda, det er alltid noen slike steder igjen). Jeg satte en fokus på panorama-fotografi. Det er et langtidsprosjekt å gjøre resultatene tilgjengelige, men en god del ligger ute nå på Pyramiden-panorama-siden.

Så, selv om mine bilder stemmer ikke 100 % overens med det som gruppe gjorde og så, gir de et godt inntrykk av disse vakre dagene i og rundt om Pyramiden, en av Svalbards mest spennende steder. Vi kunne helt klart ha brukt mer tid! Pyramiden, vi kommer tilbake!

Fotogalleri – Pyramiden: fotografi og fotturer, 04.-10. september 2017

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Tilbake

Siste modifikasjon: 28.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php