Chermsideøya er en av flere øyer i området som er mer eller mindre like, og denne øya ville vært stort sett ukjent i dag om det hadde ikke vært flere ekspedisjoner fra sent på 1800-tallet som etterlatte sine spor her ved å legge navnet etter lederen eller skipet ut med stein på terrengoverflaten: såkalte geoglyfer.
Den eldste geoglyfen er navnet Jäderin, sammen med årstalet 1898. Edvard Jäderin var lederen til den svenske avdelingen av gradmålingsekspedisjonen på denne tiden. Så følger ordet Красин i kyrillisk skrift: Krassin var den russiske isbryteren som reddet Nobiles menn fra isen ved Foynøya i 1928.
Og så finnes det et symbol til som man ville neppe forvente i dette fredelige landskapet: et hakekors. Det er ikke helt klart hvem som skapte det. Mulige kandidater inkluderer en cruise organisert av «Kraft durch Freude» («Styrke gjennom glede»), en statlig fritidsorganisasjon i det tredje riket (Nazityskland). En annen mulighet er ubåten som transporterte mannskapet til krigsværstasjonen Haudegen til bestemmelsesstedet i Rijpfjorden. Ubåten kom faktisk gjennom farvannet på denne siden av Chermsideøya, men stasjonslederen Wilhelm Dege nevner ingen ilandstigning her i rapporten sin som ellers er nøyaktig og detaljert. Men det syner også lite sannsynlig at en KdF-cruise ville ha kommet til dette farvannet så langt borte fra allfarvei.
Uansett hvem som la det ut: hakekorset ble senere ved flere anledninger ødelagt og rekonstruert.
Panoramabildene som blir tatt fra «reinsdyrperspektivet» viser geoglyfene ikke veldig bra. Her er det bedre med et bilde fra fugleperspektivet:
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.