Før man faktisk tar steget og reiser til Arktis eller Antarktis, kan det være greit å få et inntrykk av områdene eller å drømme seg bort med noen filmsnutter, panoramabilder og webkamerautsnitt som gir dagsaktuelle bilder. På denne siden får du tilgang til en av de største offentliggjorde samlingene av alle slags polare bilder fra mange ulike områder.
Videoene gir et inntrykk av noen av turene jeg guider i polområdene, og kombinerer både bilder og videoklipp.
Webkameraene viser bilder fra flere steder på Spitsbergen, og oppdateres jevnlig. Det enkle kartet viser fra hvilket geografisk område de respektive bildene er tatt.
Panoramaene er en voksende samling med 360 graders panoramabilder fra Arktis og Antarktis. De viser bilder fra avsidesliggende og sjeldent besøkte områder som Rosshavet i Antarktis og de subarktiske Sør-Sandwichøyene. De 360-graders bildene fra Sør-Sandwichøyene er de første som er tatt på denne øygruppen! Mange andre områder er representert, og selvsagt finner man Svalbard godt representert i bildegalleriet, som etter hvert er av betydelig omfang (og selvsagt inneholder vanlige fotografier også).
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.