Den gamle Raudfjordhytta på Bruceneset har en av de flotteste utsiktene du kan se for deg. Herfra har du utsikt over hele Raudfjorden. En rød strand med drivved strekker seg utover, under en blå himmel.
Raudfjorden: Bruceneset, Raudfjordhytta
Stockholm-Sven bodde i Raudfjorden i mange år, og bygde flere hytter i området.I 1934-35 var de nærmeste naboene Christiane og Hermann Ritter, og Karl Nikolaisen, som overvintret på Gråhuken i Woodfjord. I sin berømte bok Kvinne i polarnatten, beskriver Christiane Ritter hvordan de hadde lyst til å besøke Stockholm-Sven på hytta hans på Velkomstpynten, men dessverre var han ikke hjemme.
Raudfjorden: Bruceneset
Hunter hadde overvintret i Raudfjorden før Stockholm-Sven kom dit på 1920-tallet. Erik Mattilas fra Tromsø, en velkjent skipper i sine dager, overvintret her i 1907-08.
Raudfjorden: Bruceneset
Den vinteren gikk ting galt, og det ble Erik Mattilas siste overvintring. Han døde av skjørbuk våren 1908. Graven hans, med et trekors, står på toppen av den lille åsen på Bruceneset – det er vanskelig å forestille seg en mer ensom og vakker grav enn denne.
Raudfjorden: Solanderfjellet
En liten fjelltur på Solanderfjellet i Raudfjorden på en godværsdag som denne, er noe av det flotteste Spitsbergen har å by på. Å nå en høyde på bare 334 meter er nok til å få en utrolig utsikt. I øst ser man ut over Richardvatnet, en av Spitsbergens største innsjøer, og et laguneliknende landskap nær kysten. I vest, ikke langt unna, strekker Raudfjorden seg utover. På den andre siden, ligger den bratte, forrevne og bredekte vestlige kysten av Raudfjorden. Sammenlignet med dette er den østlige kysten herlig, det er åpent nok til å gå på tur og nyte landskapet.
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.