spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Raudfjorden - Bruceneset

360° panorama

Raudfjorden – Bruceneset, her fremstilt som en virtuell panoramatur

Panoramatur-Raudfjord-Bruceneset

Raudfjorden: Bruceneset, Raudfjordhytta

Den gamle Raudfjordhytta på Bruceneset har en av de flotteste utsiktene du kan se for deg. Herfra har du utsikt over hele Raudfjorden. En rød strand med drivved strekker seg utover, under en blå himmel.

Raudfjorden: Bruceneset, Raudfjordhytta

Stockholm-Sven bodde i Raudfjorden i mange år, og bygde flere hytter i området.I 1934-35 var de nærmeste naboene Christiane og Hermann Ritter, og Karl Nikolaisen, som overvintret på Gråhuken i Woodfjord. I sin berømte bok Kvinne i polarnatten, beskriver Christiane Ritter hvordan de hadde lyst til å besøke Stockholm-Sven på hytta hans på Velkomstpynten, men dessverre var han ikke hjemme.

Raudfjorden: Bruceneset

Hunter hadde overvintret i Raudfjorden før Stockholm-Sven kom dit på 1920-tallet. Erik Mattilas fra Tromsø, en velkjent skipper i sine dager, overvintret her i 1907-08.

Raudfjorden: Bruceneset

Den vinteren gikk ting galt, og det ble Erik Mattilas siste overvintring. Han døde av skjørbuk våren 1908. Graven hans, med et trekors, står på toppen av den lille åsen på Bruceneset – det er vanskelig å forestille seg en mer ensom og vakker grav enn denne.

Raudfjorden: Solanderfjellet

En liten fjelltur på Solanderfjellet i Raudfjorden på en godværsdag som denne, er noe av det flotteste Spitsbergen har å by på. Å nå en høyde på bare 334 meter er nok til å få en utrolig utsikt. I øst ser man ut over Richardvatnet, en av Spitsbergens største innsjøer, og et laguneliknende landskap nær kysten. I vest, ikke langt unna, strekker Raudfjorden seg utover. På den andre siden, ligger den bratte, forrevne og bredekte vestlige kysten av Raudfjorden. Sammenlignet med dette er den østlige kysten herlig, det er åpent nok til å gå på tur og nyte landskapet.

Tilbake

Siste modifikasjon: 10.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php