spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Svalbard 2017 med SY Arctica II, 27. juli-15. august 2017

Galleri 5: Storjorden

Man kan neppe si at de siste dagene hadde vært kjedelige, men … disse dagene her og nå skulle bli noe veldig spesielt. Det var et ønske om å få se isbjørn – ikke et voldsomt ønske, og vi hadde jo sett noen, men med tanke på potensialet som helt klart var til stede var det jo fortsatt mulig å forbedre seg litt. Og det var nettopp det som skjedde nå. Vi så ikke mindre enn 7 bamser i et døgn eller var det kanskje to. Inkludert noen observasjoner på lang avstand. Tre gode observasjoner. Og en veldig god en, som vi vil neppe glemme.

Noe annet som vi vil neppe glemme var passasjen av Ormholet, spennende som alltid. Og en utrolig vakker kveldstur på en liten øy som gav oss inntrykket av å være de første her. Og det er faktisk godt mulig at vi var de første turistene her, i det mindste.

Så fulgte den lange passasjen rundt Sørkappet. Vinden blåste opp og Arctica II, som ikke akkurat er noe racing boat, kom opp til 12 knopp hastighet. Det fikk skipperen Heinrich til å smile! Det var ikke fritt for at noen andre ombord kom til å smile ikke før litt senere, da vi hadde lagt Sørkappet bak oss og kom i ly igjen.

Galleri 5: Storfjorden fra Heleysund til Sørkapp

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Vestkysten (1)  → Nordkysten  → Nordaustland  → Hinlopenstretet  → Storfjorden  → Vestkysten (2)

Tilbake

Siste modifikasjon: 28.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php