SV Antigua i åpen drivis på nordkysten av Spitsbergen.
«Med SV Antigua til isen og det arktiske dyrelivet“ – det var overskriften til denne turen, og det var jo nettopp det vi fikk oppleve i løpet av denne fantastiske uken. Vi var heldige med været på hele turen og med dyrelivet som vi fikk se ved flere anledninger, inkludert isbjørn, hvalross og en del forskjellige fuglearter. Og i tillegg kommer jo inlandstigningene som vi fikk gjøre, deriblant mindre ofte besøkte men veldig spennende og vakre steder som Fuglehuken på Prins Karls Forlandet og Biskayarhuken øst for Raudfjorden.
Reisedagbok Spitsbergen med SV Antigua, 30. mai – 07 juni 2022
Det finnes to forskjellige versjoner. Selve innholdet er det samme, men de har forskjellig filstørrelse og kvalitet. Tysk tekst
Som alltid tar jeg enhver anledning til å samle materialer til å bygge sider med virtuelle turer til forskjellige steder på Svalbard, for å gjøre øygruppe i sin helhet (så langt som mulig) tilgjengelig for alle, inkludert de mange i denne store verden som ikke har anledning til å få oppleve det selv. På denne turen hadde jeg anledning til å ta relevante bilder på Biskayarhuken, og denne siden er allerede opprettet nå. Trykk her for å ta en liten tur til Biskayarhuken på nordkysten av Spitsbergen!
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.