spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Barentsburg: Sentrum

360°-Panorama

Etter den tøffe oppstigning fra havnen til Barentsburg kommer du til dette stedet som er naboen til det store Kulturhuset, en suvenirbutikk og den gamle kantinen (“Ctolovaya”). Sistnevnte står tomt for tiden og er litt av en ruin, men den er beskyttet av loven fordi den er en av de få strukturelle gjenstander i Barentsburg som var her før 2. verdenskrig. Det meste av Barentsburg ble ødelagt under et tysk angrep i 1943.

På veggen til den gamle kantina henger det et stort bilde som viser en typisk polfarer. Noen sier at det er et idealiserende bilde av Wladimir Alexandrowitsch Rusanov (mer om ham i seksjonen om det gamle museet / Kulturhuset), mens andre påpeker at likheten mellom personen på bildet og Rusanov er nokså liten.

Uansett, diktet i bildet skal fortelle folk at menneskehetens fremtid finnes et sted langt nord, og prøver å overbevise den tidlige befolkningen i Barentsburg over hvor viktig deres isolerte opphold og arbeid i Arktisen var. Om det virket ..? Faktisk var kanskje ikke Rusanov akkurat den rette personen til å fremme et slikt oppmuntrende budskap til sine senere polarforskerkollegaer: han forsvant i den russiske arktisen under hans siste (det er vel åpenbart at det var hans siste) ekspedisjon.

Den russiske teksten er en del av en dikt skrevet av Robert Rozhdestvenskiy med tittelen “Den arktiske sykdommen”.

… значит, где б ты теперь
ни странствовал,
на пороге любой весны
будешь бредить полярными
трассами,
будешь видет снежные сны.

Denne engelske oversettelsen ble skrevet av Ruzanna Chernakova (takk for det!):

So wherever you are wandering now
On the verge of any spring
You will rave about polar roads
You will be seeing snowy dreams

Tilbake

Siste modifikasjon: 29.07.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php