spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Alkefjellet

360° panoramabilde

Alkefjellet er et av de store undre i Svalbard og omegn. For meg er det et av de største steder på jord. Bare klippene med vertikal basaltstein som står over 100 m høyde er verdt å se, men den selvsagte hovedattraksjonen er de mange titusener med polarlomvier som hekker her, og forvandler Alkefjellet til et sted som eksploderer med liv som få andre sted på jorden Gold Harbour og St. Andrew’s Bay på Sør-Georgia er andre slike steder). Noen ganger kan man se en polarrev eller isbjørn klatre de mindre bratte delene av klippene i jakt på egg og ungfugler som har falt fra redet.

Hvordan tar man bilder av slike steder? Det er et godt spørsmål. Jeg har vært på Alkefjellet mange ganger og har prøvd mange ulike måter å fotografere på, men uten resultater jeg har vært 100 % fornøyd med. Man kan selvfølgelig få en fin utsikt fra de mektige klippene, sikte på en gruppe fugler i et bilde, eler fange enkelte fugler som sitter på en hylle eller mens den flyr (det er ganske utfordrende å få et skarpt bilde av en polarlomvi i luften). Men uansett hva man fotograferer, er det alltid bare en side av et sted som er overveldende på alle måter. For ikke å nevne lydene og luktene. Du må rett og slett bare oppleve Alkefjellet selv!

Det har selvsagt vært fristende å ta panoramabilder av Alkefjellet i lang tid. Men hvordan gjør man det med en vertikal klippe som skyter rett opp fra havet, hvor putter man tripoden slik at den står stødig? En frihåndsløsning blir ikke førsteklasses fotografering, og var ikke egentlig et alternativ for meg.

Første forsøk på å nå en lav terrasse som ikke var bebodd av fugler mislyktes. Bildet (takk til Pål Remen for bildet og Monika for å kjøre båten!) ser kanskje heroisk ut, men, vel, jeg falt i det minste ikke uti vannet.

Litt lenger ut var det en annen, lavere sten, akkurat stor nok for meg og tripoden 🙂

Tilbake

Siste modifikasjon: 10.02.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php