spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilderArktis 2018Svalbard med SY Arctica II, 31. juli-18. august 2018 → Galleri 3: Nordaustland & Hinlopenstretet – Svalbard 2018

Svalbard rundt 2018 med SY Arctica II

Galleri 3: Nordaustland & Hinlopenstretet

Nordaustlandet var vårt neste mål. Under passasjen opp dit fikk vi ikke bare hvile litt, noe som vi mente vi hadde vel fortjent, men også den neste dyreobservasjonen med sjeldenhetsverdi: en nysgjerrig vågehval. Det er noe som du heller ikke får se hver dag, vanligvis bryr vågehval seg lite om båter og mennesker.

Den første turen i dette området ble på Chermsideøya, fra nord til sør. Dette var sikkert blant turene som ikke mange hadde gjort før oss. Og nettopp derfor var det veldig skremmende å se hvor mye plastsøppel som ligger på så avsidesliggende steder!

Og så fortsatte vi til flere “hidden places” på Nordaustlandet. En isbjørn hadde valgt å slå seg ned på Scoresbyøya, så her brukte vi ikke mye tid på fotturen, men senere fikk vi se den tyske værstasjonen Haudegen i Rijpfjorden fra krigens mørke dager.

Så kom spørsmålet opp om noen som ønsket det kunne sette i gang med en lang fottur tvers over Nordaustlandet, fra Rijpfjorden til Wahlenbergfjorden. Men det var lave skyer og litt tåke, ingen gode forhold for en sånn tur. Den kortere turen som vi la ut på istedenfor var likevel flott. En vakker plass til i Arktis som neppe mange hadde sett før oss.

Til syvende og sist ble det tid å komme seg vestover og inn i Hinlopenstretet. Vi gikk i land ved den gamle stasjonen i Kinnvika i Murchisonfjorden og besøkte Alkefjellet, et av verdens store steder. En tur over Von Otterøya og et besøk ved Bråsvellbreens uendelige brefront rundet besøket i Hinlopenstretet av.

Kart 3 – Nordaustland og Hinlopenstretet

Svalbard kart 3 - Nordaustland og Hinlopenstretet

Galleri 3: Nordaustland og Hinlopenstretet

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Isfjorden til Fair Haven  → Liefdefjorden & Woodfjorden  → Nordaustland & Hinlopen  → Storfjorden  → Vestkysten

Tilbake

Siste modifikasjon: 28.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php