Den gamle kull-taubanen ble lagt ned for mange år siden. I dag blir kullet transportert med lastebiler fra gruvene (gruve 7, som ligger i nærheten av Longyearbyen, er den eneste norske gruven på Svalbard som fortsatt er i drift) ned til havnen.
Likevel er den gamle taubanen noe de fleste av innbyggerne i Longyearbyen er stolte av. Banen er en absolutt iøynefallende attraksjon og preger arkitekturen på stedet. Den minner om Longyearbyens historie som gruveby og er i dag et landemerke som mange fastboende setter stor pris på.
Denne delen av den gamle kull-taubanen står ved siden av Burmaveien ovenfor havnen, litt utenfor Longyearbyen sentrum. Burmaveien var tidligere forbindelsen til Hotellneset (den gamle kullhavnen) før veien til flyplassen ble bygget. I dag er det ingen trafikk på Burmaveien og den blir brukt som turvei ut til flyplassen eller til campingplassen.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.