spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Ny-Ålesund: det gamle postkontoret

360° panoramabilde

Det gamle postkontoret i Ny-Ålesund blir ikke brukt lenger. I dag har Kongsfjordbutikken tatt over oppgaven som postkontor. Her kan man kjøpe frimerker og sende brev fra postkassen som henger på ytterveggen.

I dag blir det gamle postkontoret bare brukt av og til, for eksempel når et cruiseskip med et større antall passasjerer legger til. Postkontoret står alltid åpent og kan besøkes når som helst. Det er ikke så mye å se der inne bortsett fra noen stempler som for eksempel kan brukes til å stemple en dagbok eller et postkort. Hvis man stempler et brev eller et postkort som skal sendes, er det viktig å ikke sette stempelet på frimerket! Stemplene i det gamle postkontoret er selvfølgelig bare suvenir-stempel, så hvis du stempler på frimerket er ikke frimerket gyldig lenger. Det samme gjelder også for offisielle dokumenter, som for eksempel pass.

Nå for tiden blir posten sendt fra postkassen ved Kongsfjordbutikken. Post som blir sendt herifra får et offisielt stempel. Hvis man sender et postkort, kan det komme frem overraskende fort, kanskje til og med før man selv kommer hjem … litt skuffende, eller? 🙂

Tilbake

Siste modifikasjon: 12.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php