Yggdrasilkampen er fjellet på sørsiden av Mimerdalen, hvor den kjente spøkelsesbyen Pyramiden ligger. Det er den lange ryggformen som synes når du ser utover dalen fra Pyramiden. Et imponerende fjell med et vidrstrakt platå med noen utstikkende fjellhyller. Det kommer nok ikke som en overraskelse at utsikten fra disse fjellhyllene er utrolig flott. Solen får en god innfallsvinkel for nesten alle utsiktsretninger herfra midt på dagen og under ettermiddagen, noe som ikke akkurat demper utsikten. Mot vest kan man se dalstrøkene forsvinne i det gjerne inn mot vakre Dickson Land, mer eller mindre mot nord-nordøst ligger Pyramiden, og helt mot øst kan man se Billefjorden og Nordenskiöldbreen. Samlet sett gjør dette området til stedet å være for imponerende panoramautsikter! Jeg håper at bildene på denne sider klarer å formidle en del av dette inntrykket til deg.
«Problemet» her er at du må komme hit for å kunne nyte utsikten. Som en langtur til og fra Pyramiden er det å gå opp Yggdrasilkampen fra Billefjorden og nedstigingen ned til dalen mot vest en tur på nesten 20 kilometer. Man klatrer opp og ned vel 583 høydemeter. Opp- og nedstigingen er begge svært utfordrende: Bratte skråninger dekket av løsmateriale gjør det nødvendig å være sikker på at man kan bevege seg i slikt terreng. Og man må kjenne til stedene hvor opp- og nedstiging lar seg gjøre, for det meste er det rett og slett for bratt!
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.