spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Svalbard under seil med SV Antigua, 27. juni-14. juli 2017

Galleri 4: Vestkysten (2)

Etter en lang passasje under seil rundt Sørkapp med opp til 11,5 knopp under seil var det på tid å få oss en liten fottur i Recherchefjorden. Van Keulenfjorden viste seg i gråvær; i fint vær det den en av Spitsbergens vakreste fjorder, men slik skulle det ikke bli denne gangen. Det samme gjelder Kongsfjorden, men her ble været bedre. Men vent – før vi kom så langt seilte vi jo gjennom Forlandsundet, med et besøk til en koloni med hvalrosser og en fin ettermiddag under seil. Vi fikk høre den dramatiske historien om Møkleby og Simonsen og senere fikk vi til og med gå i land på Kvadehuken, hvor det finnes rester etter den Geofysiske Stasjonen hvor deres (Møkleby og Simonsen) tragiske skjebne begynte å gå sin vei.

Det var litt av en overraskelse at vi kom så langt å ha seilt rundt Svalbard i hele 10 dager uten å ha sett en eneste isbjørn. Det var noe som vi fikk oppleve i Smeerenburgfjorden.

Kart – Vestkysten (2)

Svalbard 04 - Vestkysten (2)

Galleri 4: Vestkysten (2)

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Vestkysten (1)  → Storfjorden  → Heleysund og Barentsøya  → Vestkysten (2)  → 80 grader nord, Woodfjorden og Liefdefjorden  → Vestkysten (3)

Tilbake

Siste modifikasjon: 28.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php