spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Fjortende Julibukta

360° panoramabilde

Fjortende Julibukta er en sidebukt av Krossfjorden. Naturen er vakker og variert, noe som gjør stedet til en populær ilandstigningsplass for turister. Fjortende Julibreen er blant hovedattraksjonene. Det er mulig å nærmere seg breen med båt eller til fots på stranda. Breen er ofte meget aktiv, så hold avstand og vær obs på veldig svære dønninger etter kalvinger!

Det finnes en sjøfuglkoloni på Redingerpynten, på nordsiden av inngangen til Fjortende Julibukta. Her hekker det en del polarlomvi og noen par lundefugler og gjess. I tidligere år pleide det å være et par alker eller to, men de ble ikke sett i senere år til og med skrivende stund i 2019.

Det er mange sjøfugler høyt oppe på de bratte skråningene, og derfra får liene mye gjødsling. Sammen med det milde klimaet på den sentrale vestkysten og den sørvendte beliggenheten gjør det at vegetasjonen er uvanlig rik og kraftig. Blant artene som vokser her er det mange vanlige som fjellsmelle og andre, men også flere sjeldenheter som svartbakkestjerne (Erigeron humilis) og polarløvetann (Taraxacum brachyceras).

Siste modifikasjon: 15.07.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php