Fjortende Julibukta er en sidebukt av Krossfjorden. Naturen er vakker og variert, noe som gjør stedet til en populær ilandstigningsplass for turister. Fjortende Julibreen er blant hovedattraksjonene. Det er mulig å nærmere seg breen med båt eller til fots på stranda. Breen er ofte meget aktiv, så hold avstand og vær obs på veldig svære dønninger etter kalvinger!
Det finnes en sjøfuglkoloni på Redingerpynten, på nordsiden av inngangen til Fjortende Julibukta. Her hekker det en del polarlomvi og noen par lundefugler og gjess. I tidligere år pleide det å være et par alker eller to, men de ble ikke sett i senere år til og med skrivende stund i 2019.
Det er mange sjøfugler høyt oppe på de bratte skråningene, og derfra får liene mye gjødsling. Sammen med det milde klimaet på den sentrale vestkysten og den sørvendte beliggenheten gjør det at vegetasjonen er uvanlig rik og kraftig. Blant artene som vokser her er det mange vanlige som fjellsmelle og andre, men også flere sjeldenheter som svartbakkestjerne (Erigeron humilis) og polarløvetann (Taraxacum brachyceras).
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.