Det ble noen vakre timer på fottur i Straumslandet lengst øst på hovedøya Spitsbergen, et av Svalbards flotteste området etter min mening.
Spitsbergens østkyst i Storfjorden er ikke lett å komme på nært hold til med båt og enda verre er det med å gå i land. Farvannet er dårlig kartlagt og mange steder er det grunnt og det er få strender hvor det er lett å komme seg i land med mindre det er blikkstille på sjøen. Det skal nok godt vær til og en liten båt for å komme nærmere her. Vi hadde begge deler og tok anledningen til å utforske området, noe som gav oss en gang til gleden å få steder som veldig få hadde sett før oss.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.