Den andre av de tre gruvestrukturene i dette området. Gruve 2 er et begrep som jeg bruker her, jeg vet ikke hva det korrekte historiske navnet på denne gruven er.
Gammel gruve (2) nær Pyramiden: kulltipp, daganlegg og gamle togskinner.
Her finnes også gamle skinner gra gruven. Volumet på kulltippen og innsatsen som er nedlagt her tyder på at dette området har vært i drift over en lengre periode. Dermed kan vi anta at driften var produktiv. Men når? Lite er kjent om den tidlige fasen av gruvedriften i Pyramiden.
En viktig advarsel: det er svært farlig å gå inn i gamle kullgruver. Strukturer som holder tak og gamle gruvesjakter oppe kan når som helst kollapse, og gass fra omkringliggende berggrunn og kull kan sive inn i gruvesjaktene. Gassen er ikke synlig og kan ikke luktes, og idet du oppdager den er det for sent. Å gå inn i en gammel kullgruve som ikke er under kontroll eller har blitt ventilert av profesjonelle er livsfarlig, så ta deg aldri inn i gamle gruver!
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.