spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Ginevrabotnen: Engeløya

360 grader panoramabilde

Engeløya er en småøy på nordsiden av Barentsøya, langt mot nord i Storfjorden, som også kalles Ginevrabotnen i dette området. Engeløya fikk navnet sitt etter en tysk statistiker (Ernst Engel, 1821-96) som har aldri vært der selv.

Ingenting er kjent om historisk aktivitet på denne lille øya og det er heller ikke spor etter menneskelig tilstedeværelse på stedet. Og hvorfor skulle man dra dit? Øya er liten og vanskelig å komme til på grunn av grunne farvann og den steinete kystlinjen. På øya finner man noen steder store steiner og rullesteiner, og et tjukkt teppe av laver og moser andre steder. I hekkesesongen finnes det arter som hekker på bakken som rødnebbterna og, i nærheten av noen småvann, smålom og andre arter som trives godt på øyer uten rev.

Et lite sted, glemt og gjemt, men veldig vakkert når man en gang kommer dit. Det er nok bra om det blir ikke altfor mange som tråkker på den sårbare vegetasjonen, men hvis man tenker på geografien og den dårlige tilgjengeligheten er det vel lite sannsynlig at det blir mange besøkende her.

Tilbake

Siste modifikasjon: 16.12.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php