Vinden rundt Sørkapp Land så ut til å være veldig tålmodig, så for oss var det bare å gjøre det samme lenger nord på vestkysten. Det finnes jo så mange vakre fjorder og bukter her, så det var ingen grunn til å slite med mye vind og store bølger på åpent hav! Det er bare det at ruten som vi tok ser kanskje litt rart ut på kartet nå. Spesielt i Forlandsundet ligner det litt på en garnnøste. Men – who cares? 🙂
Det blåste litt opp i Krossfjorden, så vi stakk av etter en vakker morgen ved Lilliehöökbreen og tok en spennende fottur på Blomstrandhalvøya med sine huler og grotter.
Så gikk turen inn i Isfjorden. Det er kanskje også litt uvanlig i midten av en lang Svalbard seiltur, men det spiller egentlig rett og slett ingen rolle. I Isfjorden ble vi hilset på av en masse hvithval. Senere tok vi noen flotte turer i Ekmanfjorden og på Coraholmen. Med sine røde morenelandskap ser sistnevnte ut om planeten mars. Jeg tror i hvert fall at det er slik det ser ut der.
Etter en avstikker til Esmarkbreen i Ymerbukta og et besøk i Barentsburg med en morsom kveld på baren der sa vi en gang til farvel til Isfjorden – nå skulle det bli østkysten!
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.