spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Svalbard med SV Antigua, 25. juni - 12. juli 2019

Galleri 3: På vestkysten igjen

Vinden rundt Sørkapp Land så ut til å være veldig tålmodig, så for oss var det bare å gjøre det samme lenger nord på vestkysten. Det finnes jo så mange vakre fjorder og bukter her, så det var ingen grunn til å slite med mye vind og store bølger på åpent hav! Det er bare det at ruten som vi tok ser kanskje litt rart ut på kartet nå. Spesielt i Forlandsundet ligner det litt på en garnnøste. Men – who cares? 🙂

Det blåste litt opp i Krossfjorden, så vi stakk av etter en vakker morgen ved Lilliehöökbreen og tok en spennende fottur på Blomstrandhalvøya med sine huler og grotter.

Så gikk turen inn i Isfjorden. Det er kanskje også litt uvanlig i midten av en lang Svalbard seiltur, men det spiller egentlig rett og slett ingen rolle. I Isfjorden ble vi hilset på av en masse hvithval. Senere tok vi noen flotte turer i Ekmanfjorden og på Coraholmen. Med sine røde morenelandskap ser sistnevnte ut om planeten mars. Jeg tror i hvert fall at det er slik det ser ut der.

Etter en avstikker til Esmarkbreen i Ymerbukta og et besøk i Barentsburg med en morsom kveld på baren der sa vi en gang til farvel til Isfjorden – nå skulle det bli østkysten!

Galleri 3: På vestkysten igjen

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Første dager på vestkysten  → Nordover, til isen  → På vestkysten igjen  → Til østkysten

Tilbake

Siste modifikasjon: 27.07.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php