spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Pyramiden: Hotell Tulipan

360° panoramabilde

Hotell Tulipan (“Hotel Tulip”) i Pyramiden ligger i en tidligere, stor bolighus som ble omgjort til et hotell på slutten av 1980-tallet. Dette skjedde på den tiden da Sovjet Unionen under Gorbatsjov åpnet sine grenser mot vesten og ønsket besøkende herifra velkommen i Barentsburg og Pyramiden. Tidligere var slike besøk bare sporadisk mulig og de måtte være nøye planlagt. Hotellene som lå i den russiske bosetningen på Spitsbergen var et resultat av denne utviklingen.

Bar og restaurant i Hotel Tulipan, kort etter gjenåpningen av hotellet våren 2013.
Ikke noe dårlig sted å tilbringe litt tid på.

Etter at Pyramiden ble forlatt i 1998, fulgte nedleggelsen av Hotell Tulipan. En tid var den eneste overnattingsmuligheten i Pyramiden “Guest house harbour bridge” (Gjestehuset havnebroa), noen containerboliger som lå nede ved havnen. Hotell Tulipan ble gjenåpnet etter å ha blitt oppusset, i 2013. Opprinnelig var hotellet ganske enkelt, men likevel helt greit. Senere ble både rommene og serveringen oppgradert for å møte forventningene til dagens turister, i hvert fall til en viss grad. Hotellet i Pyramiden kan ikke sammenlignes med et stort luksushotell i en storby, men det er vel heller ikke derfor man besøker stedet?

Rom i Hotell Tulipan. I mellomtiden har de fleste rommene blitt modernisert.

Stadig flere besøkende, både fra lokalbefolkningen, studenter fra Longyearbyen og internasjonale turister, benytter anledningen til å tilbringe noen flere dager i Pyramiden istedenfor bare å få et lite innblikk i løpet av en dagstur.

Hvis du ønsker å bestille et rom i Hotell Tulipan, kontakt Grumant Arctic Travel Company.

Tilbake

Siste modifikasjon: 26.03.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php