Hotell Tulipan («Hotel Tulip») i Pyramiden ligger i en tidligere, stor bolighus som ble omgjort til et hotell på slutten av 1980-tallet. Dette skjedde på den tiden da Sovjet Unionen under Gorbatsjov åpnet sine grenser mot vesten og ønsket besøkende herifra velkommen i Barentsburg og Pyramiden. Tidligere var slike besøk bare sporadisk mulig og de måtte være nøye planlagt. Hotellene som lå i den russiske bosetningen på Spitsbergen var et resultat av denne utviklingen.
Bar og restaurant i Hotel Tulipan, kort etter gjenåpningen av hotellet våren 2013.
Ikke noe dårlig sted å tilbringe litt tid på.
Etter at Pyramiden ble forlatt i 1998, fulgte nedleggelsen av Hotell Tulipan. En tid var den eneste overnattingsmuligheten i Pyramiden «Guest house harbour bridge» (Gjestehuset havnebroa), noen containerboliger som lå nede ved havnen. Hotell Tulipan ble gjenåpnet etter å ha blitt oppusset, i 2013. Opprinnelig var hotellet ganske enkelt, men likevel helt greit. Senere ble både rommene og serveringen oppgradert for å møte forventningene til dagens turister, i hvert fall til en viss grad. Hotellet i Pyramiden kan ikke sammenlignes med et stort luksushotell i en storby, men det er vel heller ikke derfor man besøker stedet?
Rom i Hotell Tulipan. I mellomtiden har de fleste rommene blitt modernisert.
Stadig flere besøkende, både fra lokalbefolkningen, studenter fra Longyearbyen og internasjonale turister, benytter anledningen til å tilbringe noen flere dager i Pyramiden istedenfor bare å få et lite innblikk i løpet av en dagstur.
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.