spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Lovénøyane: Sigridholmen

360° panoramabilder

Sigridholmen er en øy i Lovénøyane i Kongsfjorden. Juttaholmen er blant dens naboer. Alle disse øyene er små, ingen er større enn en kilometer fra kyst til kyst og på Sigridholmen er det bare 700 m fra nord til sør.

Det er ikke bare den lille størrelsen som øyene har i felles: alle har en overflate av veldig tjukke, grønne mosetepper fordi fugler som ærfugl, gjess og rødnebbterne har hekket her gjennom tusenvis av år. På denne måten har øyene fått mye gjødsling og får det fortsatt idag. På grunn av det rike fuglelivet er går Lovénøyane inn i Kongsfjorden Fuglereservatet, noe som betyr at det er fullstendig ferdselsforbud her fra 15. mai til 15. august. Dette inkluderer farvannet 300 m ut fra kystlinjen.

Det er bare sånn at isbjørnene ikke kan reglene. De rusler gjerne rundt og plundrer reirene på tundraen, noe som skjer ganske regelmessig nå hver sommer.

Pano 1 – Lovénøyane: Sigridholmen

Det har ikke skjedd mye på Sigridholmen med tanke på menneskelig historie, men det er landskapet som gjør en liten tur hit til en fascinerende opplevelse. Det grønne moseteppet, lavene på de mange flyttblokkene og de fine strendene gjør både Sigridholmen og naboøyene til perler av arktisk natur.

Pano 2 – Lovénøyane: Sigridholmen

I likhet med alle mine bilder fra Svalbards fuglereservater og slike steder som Sørkappøya og Moffen ble disse panoramaene tatt mot slutten av september. Men slik får vi fantastisk lys fra den lave sola over dette vakre landskapet!

Tilbake

Siste modifikasjon: 13.10.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php