spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker
Home* Reisedagbøker og bilderArktis 2018Svalbard rund med SV Antigua, 12.-29. juli 2018 → Galleri 5: Hornsund til Isfjord – Svalbard 2018

Svalbard med SV Antigua, 12.-29. juli 2018

Galleri 5: Hornsund til Isfjord

Det ble en ganske sportslig seilas fra Sørkapp opp til Hornsund, og her blåste det opp. Likevel fikk vi dagen etter komme i land en kort tur i Adriabukta. Senere klarte det til og med opp så vi fikk også se en god del av Hornsundets berømte landskap av fjell og bre.

Det var fortsatt merkbare dønninger var storhavet da vi fortsatte med turen nordover til Bellsund, men det ble rolig å stille så snart vi var i kystnære farvann igjen, så vi kunne nyte turen på tundraen og fortellinger fra Spitsbergens historie, landskapet og spennende geologi. Det som ønsket hadde anledning til å dra ut på langtur inkludert en overnatting på telt i villmarka, selv om været denne natten var ikke slik en kanskje ønsket seg det.

Turen rund Svalbard ble komplett i Isfjorden, både geografisk med tanke på ruten og på andre måter. Under besøket i Barentsburg lærte vi mye om Spitsbergens historie i 1900-tallet, Svalbardtraktaten, verdenskrig og det hele. Og den siste dagen satte vi kurs innover Ekmanfjorden og Yoldiabukta med Wahlenbergbreen for å nyte tundra og en veldig isbre. En veldig høflig knølhval vinket farvel rett på vei inn i Adventfjorden, noen få mil før vi nådde frem til kaia i Longyearbyen igjen!

Kart 5 – Hornsund til Isfjord

Spitsbergen map 5: Hornsund to Isfjord

Galleri 5: Hornsund til Isfjord

Klikk på miniatyrbildet for å åpne forstørret versjon av et spesielt bilde.

Til galleri:  → Nordvest Spitsbergen  → Nordaustlandet  → Hinlopenstretet  → Freemansund til Sørkapp  → Hornsund til Isfjord

Tilbake

Siste modifikasjon: 28.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php