spitzbergen-3
fb  Spitsbergen Panoramabilder - 360 graders panoramabilder  de  en  nb  Spitsbergen Butikk  
Marker

Julenissens postkasse i Longyearbyen

Julenissens enorme postkasse ble bygget i 2013 av Po Lin Lee fra Hong Kong, for å synliggjøre Longyearbyen som “julenissens by”. Et smart trekk forretningsmessig, eller skyldtes det lidenskapen for dette spesielle stedet? Uansett var den store postkassen kontroversiell: For postvesenet ligner det for mye en ekte postkasse, og ikke alle i Longyearbyen mener byen deres passer beskrivelsen som julenisse-byen. I 2015 var den midlertidige byggetillatelsen til postkassen løpt ut, og Longyearbyen Lokalstyre sa at papirene for å fullføre tillatelsen aldri ble fylt ut, så den burde ha blitt fjernet. Problemer man har 78 grader nord!

Oppdatering per november 2017 (I): Longyearbyen lokalstyre (LL) har bestemt at julenisse-postkassen skal rives på mandag 20. november. Kostnaden på 129,000 NOK skal dekkes av eieren, Po Lin Lee. Selvsagt førte dette til enda mer krangling! Obvously a matter of even more quarrel! LL sa at Po Lin Lee hadde nok av tid til å finne en anne løsning, som å selge postkassen, søke på flere tillatelser osv. Ifølge Po Lin Lee, derimot, hadde hun forsøkt å forhandle med LL (via advokater) uten suksess, og hun hevder hun har fått urettferdig behandling (det er en lagerbygning i nærheten som har stått i årevis uten riktig byggetillatelse).

Oppdatering per november 2017 (II): Fristen satt av lokalstyret utløp mandagen 20. november. En dag før det begynte et selskap å ta ned postkassen på vegne av eieren, og de forsøkte å ta den bort intakt så den kan bygges opp igjen ett annet sted på et senere tidspunkt. Ifølge Po Lin Lee, er det mange interesserte kjøpere utenfor Svalbard. Alternativet med å gjenreise postkassen et annet sted i Longyearbyen er fortsatt på bordet, ifølge eieren. Til og med april 2019 er den i hvert fall ikke blitt synlig igjen i Longyearbyen.

Tilbake

Siste modifikasjon: 15.04.2019 · Opphavsrett: Rolf Stange
css.php