Utsikt fra Gruvefjellet som ligger rett øst for Longyearbyen.
Gruvefjellet 2
Panorama bilder av Gruvefjellet: gruvefjellet er et platåformet fjell som ligger øst for Longyearbyen. Det første panorama bildet viser Nybyen, den øvre delen av Longyearbyen. Bildet gir også utsikt over de nærliggende isbreene, spesielt godt ser vi Larsbreen med sin store morene. Longyearbreen er her delvis skjult av fjellryggen Sarkofagen. Lenger bak ser man Trollsteinen (850 meter) og til høyre ligger Nordenskiöldfjellet (1053 metrer).
Utsikt fra Gruvefjellet som ligger rett øst for Longyearbyen.
Det andre panorama bildet av Gruvefjellet ble tatt ikke langt fra det første, men på en annen tid: dette er sent i mars (bildet over), og sammenlignet med bildet fra august er det som om de er fra to ulike verdener! Den eksakte posisjonen av panoramaet nedenfor er noen få hundre meter nærmere Larsbreen. Longyearbyen er her ute av sikte.
Og til syvende og sist mitt nytt Ceterum censeo:
ny bok
min ny bok, fotoboka «Norwegens arktischer Norden (3): Die Bäreninsel und Jan Mayen» (tysk tekst) er nå i trykk og kan bestilles fra nå av. Klikk her for mer info 🙂
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.
Svalbards hytter gjenstand for lengsel for mange. Selv om øyne og oppmerksomhet som oftest er rettet mot naturen, blir de fleste fascinert av spennende historier om oppdagere og ekspedisjoner, eventyrere og fangstfolk.
Prosjektet inkluderer alt fra ruiner til kjente fangsthytter som Fredheim i Tempelfjorden og Bjørneborg på Halvmåneøya. Haudegenstasjonen på Nordaustlandet som stammer fra krigens dager er med, og det samme gjelder Würzburgerhytta på Barentsøya og Hammerfesthuset på Bjørnøya, Svalbards eldste bygg.