Dunérbukta ligger på østkysten av Spitsbergen, mellom Mohnbukta og Agardhbukta. På sommeren, er det sjelden noen folk på denne delen av Spitsbergen. De som ønsker å gå til fots her, må regne med en tøff 4-5 dagers tur – en vei. Det er en flott tur, men den er lang og hard. Det er også få skip som kjører til denne delen av Svalbards farvann, og hvis de gjør det, vil de fleste erfare at farvannet nærme kysten og mangel på le fra sjø og vind kan gjøre landgangen ganske vanskelig.
Det er mye enklere å nå Dunérbukta i løpet av vintersesongen, på denne tiden av året tar det bare et par timer å komme seg hit med snøscooter. Det er for det meste lokalbefolkningen fra Longyearbyen som tar turen til Dunérbukta i vintersesongen. For turistene er det vanligere å dra til Mohnbukta lenger nord. Lokalbefolkningen (og bare de) kan overnatte i en gammel fangsthytte som nå administreres av en klubb i Longyearbyen. Her kan de tilbringe en hyggelig natt eller to og hytta er også et fint utgangspunkt for en tur til brefronten av Ulvebreen hvor man kan, hvis man er heldig, nyte synet av en isbjørn ute på isen.
Posteren "Svalbardhytter" (70 x 100 cm) viser mangfoldet av Svalbards hytter i forskjellige landskap. Posteren nytes best sammen med boka "Svalbardhytter".
Boka supplerer posteren Svalbardhytter. Den forteller historiene bak hyttene på tre språk mens posteren visualiserer de mange variasjonene av hyttene i Svalbards forskjellige landskap.
Denne boka er ikke bare den mest omfattende Svalbard-guidebok med informasjon angående alle relevante fagområder, men den er samtidig en fotobok med mange bilder som illustrerer Svalbard sitt landskapelig mangfold, sammen med dyre- og plantelivet sitt i sin helhet.